Sos Tetrazzini
Actualizat la data de: 15 Ianuarie 2015
Timp de preparare: Mai putin de 15 minute
Dificultate: redusa
Sosul Tretazzini este o specialitate a bucatariei traditionale italienesti, servita in general ca garnitura pentru preparatele din carne de pui (friptura, gratar etc.) sau cu paste.
Acest sos usor poate fi consumat si de persoanele care sufera de insuficienta renala.
Ingrediente
- 500 ml supa de pui limpede, calda
- 180 grame faina alba
- 230 ml lapte cald
- 120 grame unt
- 30 ml vin
Mod de preparare
- Topiti untul intr-o oala si incorporati faina.
- Adaugati imediat laptele si supa calda de pui (strecurata), amestecand constant pentru a preveni formarea de cocoloase.
- Fierbeti sosul la foc potrivit, pana devine gros si omogen.
- Spre final, adaugati vinul si amestecati bine.
- Lasati preparatul sa se raceasca un sfert de ora inainte sa il serviti alaturi de carnea de pui.
Apreciaza
1 voturi
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
- Beneficiile pentru sanatatea generala a consumului de merisoare
- Plan de detoxifiere pentru 7 zile
- 7 salate pe care copiii le vor adora
- Un meniu de 7 zile pentru sezonul gripei si racelilor
- Refluxul gastroesofagian: alimente recomandate
- 10 pericole alimentare
- Factorii care declanseaza pirozisul (arsurile retrosternale)
- Minune intr-un bol: salata de fructe
- Fructe si legume de iarna. Conditii de depozitare si moduri de preparare
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare