Clickmed
programare rapida la medic

Orez brun cu carne de curcan

Actualizat la data de: 02 Februarie 2015
Orez brun cu carne de curcan

Timp de preparare: 45-60 minute

Dificultate: redusa

Orezul brun cu carne de curcan poate fi consumat in zilele imediat urmatoare episoadelor de varsaturi, fiind usor de tolerat de stomacul sensibilizat. Cu doar 450 kcal pentru o portie, este un pranz satios si hranitor, excelent pentru intreaga familie.

Ingrediente:

  • 250 grame orez brun
  • 1 praf de sare mare
  • 700 ml supa de legume limpede, fara sare
  • 900 grame piept de curcan
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 praf de piper negru
  • 1 lingura sos de soia
  • 600 g baby spanac
  • 1 ceapa verde, taiata marunt
  • 1 lingura ulei de susan

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 220 de grade Celsius. Intr-o oala medie, la foc potrivit, amestecati orezul, sarea mare, trei sferturi din cantitatea de supa si un pahar de apa. Acoperiti cu un capac si lasati totul la fiert 45 de minute.

Intre timp, tapetati o tava cu hartie de pergament, ungeti bucatile de curcan cu ulei, asezonati carnea cu sare, piper si sos de soia, apoi coaceti carnea 50 de minute. Transferati friptura pe un blat, invelita in folie.

Introduceti spanacul, restul supei de legume si ceapa verde in oala cu orezul. Feliati friptura de curcan si serviti-o alaturi de pilaf, dupa ce se raceste bine.

Apreciaza
2 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate