Clickmed
programare rapida la medic

Gris cu lapte si scortisoara

Actualizat la data de: 09 Decembrie 2014
Gris cu lapte si scortisoara

Timp de preparare: 45-60 minute

Dificultate: redusa

Grisul cu lapte si scortisoara este un desert aromat, potrivit pentru zilele friguroase de iarna, de care se pot bucura si persoanele care se lupta cu gastrita, tocmai pentru ca nu le influenteaza in nici un fel simptomele.

In plus, grisul actioneaza ca un pansament stomacal.

Ingrediente

  • 1 litru de lapte de vaci slab
  • 1 ceasca de gris
  • 4 lingurita de zahar
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • 2 lingurite de miere
  • 12 lingurita de scortisoara macinata

Mod de preparare

  1. Puneti laptele la fiert alaturi de zaharul vanilat si adaugati grisul treptat, amestecand constant cu un tel pentru a impiedica formarea cocoloaselor.
  2. Dupa ce l-ati lasat sa fiarba 15 - 20 min la foc mic, adaugati zaharul si mai fierbeti desertul timp de 10 minute.
  3. Pentru o prezentare mai speciala, adaugati grisul in boluri mici, presarati scortisoara si putina miere deasupra si lasati-l la racit inca 15 - 20 min.
Apreciaza
2 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate